علائم ویروسی بودن کامپیوتر و سیستم

ویروس های کامپیوتری برنامه هایی مشابه ویروسهای بیولوژیک هستند،که میتوانند به صورت خودکار در سیستم شما اجرا و تکثیر شوند. این ویروسها که به عنوان بدافزار شناخته میشوند؛ میتوانند در عملکرد قسمتهای مختلف اختلال ایجاد کنند. علائم ویروسی شدن در هر سیستم مختلف متفاوت است که در ادامه به انها میپردازیم.
علائم ویروسی شدن سیستم چیست؟
-
کار نکردن صحیح مرورگر وب
هنگامی که مرورگر خود را بستهاید اما باز هم پنجرههای پاپ آپ برایتان باز میشود، احتمالا سیستم شما ویروسی شده است. بیشتر این پنجرهها از زبان یک آنتیویروس صحبت میکنند؛ در حالی که اگر روی آنها کلیک کنید باعث الوده شدن کامپیوترتان میشود.
یکی دیگر از نشانههای ویروسی شدن اضافه شدن نوار ابزارهای مختلف در نوار جستجو است. در مرورگرها با جستجوی یک عبارت یا کلمه میتوان دربارهی همهی موضوعات مربوطه مطلب پیدا کرد، ولی اگر نتایج جستجوی شما متفاوت با چیزی که همیشه مشاهده میکنید بود، قطعا سیستم الوده شده است.
-
غیرفعال شدن آنتی ویروس
خیلی از ویروس ها توانایی غیرفعال کردن ضدویروسها را دارند. همچنین امکان بروزرسانی را هم غیرفعال میکنند.اگر خودتان بروزرسانی را غیرفعال نکرده باشید، حتما کامپیوتر ویروسی شده است.
-
ناپدید شدن ناگهانی فایلها
در سالهای اخیر باج افزارها زیاد شدهاند. باج افزارها، بدافزارهای پیچیدهای هستند که وقتی به سیستم راه پیدا میکنند در مدت زمان کوتاهی با رمز گذاشتن روی فایلها امکان دسترسیتان را به آنها را غیرممکن میکنند. فقط با پرداخت با پرداخت مبلغی به صورت بیت کوین میتوانید فایلهای خود را پس بگیرید. البته تضمینی برای باز شدن فایلهای قفل شده نیست.
بهترین راه، گرفتن همیشگی بکاپ از فایلها است تا در صورت این اتفاق بتوانید فایلها را بازیابی کنید.
به جز این نوع از بدافزارها، بدافزارهای دیگری هم هستند که میتوانند دسترسی به فایلها را با تغییر پسوند، تغییر محل و رمزگذاری روی فایلها ناممکن کنند.
-
بروز مشکل در اتصال به اینترنت
اگر سرعت اینترنت ضعیف باشد، نمایش ارورهای مربوط به اتصال به اینترنت موضوعی مهمی نخواهد بود. امااگر ناگهان اتصال شما به اینترنت با مشکل مواجه شد و نشانههای دیگری هم از ویروسی بودن مشاهده کردید، احتمال آلوده بودن سیستم بالا است.
این بدافزارها با تغییر تنظیمات اینترنت و اضافه نمودن یک پراکسی، امکان دسترسی شما به اینترنت را مسدود میکنند. در نتیجه شما نمیتوانید یک آنتی ویروس دانلود و یا آپدیت کنید. در نهایت باید توسط یک سیستم دیگر برای دانلود و نصب آنتی ویروس اقدام کنید.این کار را میتوان به وسیله یو اس بی و یا ابزارهای انتقال فایل بیسیم ، انجام داد.
-
مواجه شدن با برنامههای جدید که شاید ویروس دارند
اگر هنگام جستجو برنامههای نصب شده روی کامپیوتر، نرمافزار جدیدی مشاهده کردید که مطمئنید توسط شما بر روی سیستم نصب نشده؛ احتمالا یک بدافزار در سیستم شما وجود دارد. اغلب آنتی ویروس این برنامهها را شنایی میکند و هشدار میدهد. اما اگر هشداری دریافت نکردید؛ کل سیستم را به صورت دستی اسکن کنید. اگر آنتی ویروس باز هم نتوانست چیزی تشخیص دهد، نام برنامه را در اینترنت جستجو کنید و ببنید این برنامهها به عنوان pup(ناخواسته) گزارش شده است؟و آیا از کاربران آلوده به این برنامهها گزارشی وجود دارد؟در صورت مشکل داشتن برنامهها قطعا چنین گزارشهایی مشاهده میکنید.
البته نکتهای در مورد نرمافزارهایی که برایتان جدید است وجود دارد و آن اینکه ممکن است هنگام نصب برنامهای شما پشت سر هم دکمه Next را بزنید. اگر نرمافزار اصلی به نرم افزار دیگری برای اجرا احتیاج داشته باشد، همان موقع نصب شده است و شما متوجه نشدهاید، پس ابتدا بررسی کنید که نرمافزارها مرتبط به هم نباشند بعد اقدام به نابود کردن ویروس کنید.
-
کند شدن عملکرد سیستم
کند شدن عملکرد سیستم یعنی برای باز کردن نرمافزارها یا بالا آمدن ویندوز زمان زیادی صبر کنید. برای رفع این مسئله باید سیستمهای سخت افزاری، یعنی رم و هارددیسک را بررسی کنید. اگر سیستم فضای ذخیره داشته باشد، پس میتوان گفت کامپیوتر آلوده شده است. زیرا این ویروسها قابلیت اجرای نرمافزارهایی را بر روی سیستم شما دارد که باعث پر شدن فضای رم و هارد میشوند و در نهایت سیستم کند میشود. عوض کردن ویدوز هم یک راهحل برای برگشتن سیستم به حالت و سرعت قبلی خود است.
-
سینهخیز شدن سیستم کامپیوتری
همانطورکه در قسمت قبل هم گفتیم، کند شدن سرعت کامپیوتر چند دلیل دارد. ابتدا باید تمام دلایل را بررسی کنید.مثلا اگرهمزمان چند مرورگر مانند کروم و گوگل اجرا کرده باشید، حافظه رم از بین میرود. قسمت سخت افزاری کامپیوتر هم باید بررسی شود. در صورت سلامت تمام اینها و نبود مشکل،کامپیوتر ویروسی شده است.
این ویروس از بدو ورود،در پس زمینه اپلیکیشن و صفحاتی را اجرا میکند که عملکرد سیستم را مختل میکند
-
کرش کردن مداوم نرمافزارها
کرش کردن به خاموشی ناگهانی سیستم، راهاندازی دوباره و نمایش یک صفحه آبی گفته میشود.اگر این اتفاقها به صورت ناگهانی وبرای برنامههای زیادی رخ دهد، احتمال زیادی وجود دارد که دستگاه شما ویروسی شده باشد. البته این موضوع هم مانند کند شدن سیستم میتواند دلایل دیگری هم داشته باشد.
نمایش صفحه آبی هم که به آن صفحه مرگ هم میگویند، یکی از نشانههای ویروسی بودن سیستم است. اما ابتدا مشکلات سخت افزاری را پیدا کنید، اگر نتیجهای نداشت؛ پس سیستم شما ویروسی شده است.
-
خارج شدن هارد درایو از کنترل
ممکن است برایتان پیش بیاید که که امروز بیشتر فضای هارد دیسک دستگاه شما خالی باشد اما چند روز بعد وقتی ببینید فضای خالی زیادی نمانده است متعجب شوید. این موضوع نشان میدهد که کامپیوتر آلوده است و این ویروس باعث دانلود فایلهایی شده است که فضای هارد دیسک پر کرده.
زیاد شدن فعالیتهای سخت افزاری هارد درایو اگر غیر قابل توجیه باشد، نشان دهندهی ویروسی بودن سیستم است. مثلا اگر با اجرای یک برنامهی مدیریت هارد، فعالیت این بخش را بالای 90% مشاهده میکنید بدون اینکه هیچ برنامهای اجرا شده باشد. این موضوع سرعت کامپیوتر را هم کاهش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید