دستیار صوتی هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی در گوشی ها

هوش مصنوعی و دستیار های صوتی هوشمند

این هفته تصمیم گرفتیم که هوش مصنوعی و کاربردهایش را در مقالات مختلف بررسی کنیم.  روبی فون نیز به بررسی حضور فناوری هوش مصنوعی  در یکی از بخش های گوشی ها هوشمند پرداخته است یعنی دستیار صوتی. اگر به مقالات مربوط به هوش مصنوعی علاقه مندید می توانید از بخش مقالات هوش مصنوعی نوشته های دیگر را مطالعه کنید.

هوش مصنوعی و دستیار های صوتی

هوش مصنوعی عنوان  اختصاص یافته به هوشی است که  توانایی تفکر  و پاسخ گویی به سوالات را داشته باشد. در واقع هوش مصنوعی راه حل جایگزین برای انجام عملکرد انسان و شبیه سازی هوش انسان می باشد. با رشد روز افزون گجت های هوشمند ازجمله اسمارت فون ها هوش مصنوعی از طریق  دستیار های هوشمند صوتی به این بخش نیز ورود کرده است. امروزه اثر هوش مصنوعی در بخش های مختلف اسمارت فون ها به چشم می خورد. استفاده از دستیارهای صوتی هوشمند همواره روند افزایشی داشته است و این فناوری  وابسته به هوش مصنوعی می باشد.

هوش مصنوعی در اسمارت فون ها

هوش مصنوعی در اسمارت فون ها

از بخش هایی که هوش مصنوعی در اسمارت فون با پیشرفت زیادی روبرو شده می توان به دستیارهای صوتی اشاره کرد. سازندگان اسمارت فون ها برای پوشش نیاز کاربرانشان دستیار های صوتی خود را توسعه داده داده اند.  قصد داریم به نحوه عملکرد دستیار صوتی و کاربردهای آنها که توسط کمپانی های مختلف اشاره کنیم. همچنین در ادامه به بررسی کاربردهای دستیارهای صوتی هوشمند مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی خواهیم پرداخت.

Siri اولین دستیارهوشمند صوتی فراگیر

Siri دستیار هوشمند صوتی معروف کمپانی اپل اولین دستیار هوشمند صوتی جهان است. قرار بر این بود که سیری ابتدا در اپ استور شرکت اپل منتشر شود. سپس برای گوشی های بلک بری و اندروید نیز منتشر شود. اما شرکت Siri در آپریل سال ۲۰۱۰ توسط شرکت Apple خریداری شد. در نتیجه توسعه این نرم افزار بر روی پلت فرم های دیگر از سوی شرکت مادر متوقف شد. سیری اولین بار بر روی I phone 4s شرکت اپل در سال ۲۰۱۱ به صورت اختصاصی عرضه شد. Siri در طول این سالها روند مثبت و رو به رشدی را طی کرده . سیری از همه جوانب تغیرات زیاد و گسترده ایی را به خود دیده است. Siri امکانات بسیار و تجربه های جذابی را برای کاربران اپل فراهم کرده است.

Google Now و Google Assistant  دستیارهای گوگل برای کاربران اندروید

با توسعه و فراگیرشدن کاربران ابزارهای مبتنی بر سیستم عامل اندروید شرکت گوگل نیز در این بخش ورود کرد. گوگل با هدف آسان نمودن رابط کاربری و راحتی کاربران اندروید دست به توسعه دستیار صوتی خود زد. Google Now نخستین دستیار صوتی گوگل و Google Assistant نسخه به روزتر و امکانات پیشرفته تر شرکت گوگل می باشد . درواقع Google Assistant نسبت به Google Now که نسخه اول دستیارصوتی هوشمند گوگل می باشد هوشمندتر است. از ویژگی های برتر Google Assistant می توان به پشتیبانی از 8 زبان زنده دنیا در حال حاضر اشاره کرد. همچنین بنابر اطلاعاتی که گوگل منتشر کرده انتظار می رود در آینده دستیار صوتی گوگل از 30 زبان پشتیبانی کند.

دستیارهای صوتی دیگر نظیر Alexa و Cortana

تنور رقابت برسر طراحی دستیارهای صوتی هوشمند مدت هاست که گرم شده است.  کمپانی های مطرح جهان نیز وارد این عرصه شده و دستیار های صوتی خود را معرفی کرده اند. کمپانی های معروفی نیز دست به توسعه دستیار های صوتی خود به منظور برطرف کردن نیاز های کاربران خود زدند.  می توان به آمازون با دستیارصوتی هوشمند Alexa و کمپانی مایکروسافت با دستیارهوشمند صوتی Cortana اشاره کرد. همچنین کمپانی سامسونگ برنامه اش برای توسعه پلت فرم مخصوص خودش را دراین زمینه رونمایی کرده است.

نحوه عملکرد دستیارهای صوتی هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی

عملکرد دستیار های صوتی  بر اساس پردازش دستورهای صوتی و تبدیل آنها به زبان قابل فهم برای خود است . بدین صورت که با استفاده از الگوریتم های پیچیده و متفاوت دستور را پردازش می کنند. پس از دریافت و درک فرمان صوتی سعی در اجرای آن می کنند.  انجام فرمان های پیچیده  فعلا از توان دستیار های صوتی خارج است. آنها  صرفا می توانند فرمان های ساده را دریافت کرده و پس ازدرک آن به دستورات ساده پاسخ بدهند.با گذشت زمان و موازی با پیشرفت هوش مصنوعی توانایی دستیارهای صوتی نیز افزایش می یابند.

تفاوت کارکرد ها و کاربردهای دستیارهای صوتی هوشمند

تفاوت کارکرد ها و کاربردهای دستیارهای صوتی هوشمند

در حال حاضر دستیار های صوتی توانایی برخی از کارها را به جای کاربر برای او دارند . کارکردهای این دستیارها نیز بسته به نوع کاربرش متفاوت است .  کاربرد های دستیارهای صوتی  توسعه یافته براساس هوش مصنوعی را به کاربردهای کلی و کاربردهای کسب و کار تقسیم کنیم . بیشتر کارکردها برای هردو یکسان می باشد ولی برای کسب و کارها کاربردها تخصصی تر می باشد. البته بیشتر کارکردهای تخصصی تر دستیار ها در طول کارکردهای ساده آنها است. در نتیجه بخش زیادی از این کارکرد ها یکسان هستند یا تشابه بسیاری با یکدگر دارند.

کاربردهای دستیارهای صوتی هوشمند برای کاربران معمولی

اگر شما یک کاربر با فعالیت های ساده و معمولی در زندگی و کار هستید. دستورهای صوتی می توانند برخی کارها را به جای شما انجام دهند.مسیریابی راه ، خرید اینترنتی ، پاسخ به پیام ها ، وضعیت آب و ها یا ترافیک از کارکرد های روزانه می باشند.  رزرو هتل یا پرواز ، برنامه ریزی تقویم ، یاد آوری قرار های ملاقات  و …  نیز از توانایی های دستیارها است . فعالیت های ذکرشده تنها بخش کوچکی از توانایی های دستیارهای صوتی می باشد. مثلا یک ورزشکار می تواند هدف گذاری های روزانه خود در ورزش را از طریق دستیارصوتی پیگیری کند.

کاربردهای دستیار صوتی هوشمند در کسب و کارها

اگر صاحب یک کسب و کار هستید یا در آن وظایف متعدد به عهده دارید. دستیار های صوتی می توانند کمک های شایانی به شما در انجام امور بکنند. ارتباط با مشتریان تنظیم قرار های ملاقات هماهنگی و مدیریت ملاقات ها یادآوری کارهاو … همه بخشی از مواردی هستند که دستیار های صوتی می توانند در انجام آنها به شما یاری برسانند. همچنین برای مدیریت آسان تر کارها می توان از توانایی های دستیارهای صوتی هوشمند بهره برد. اگر برای بهبود عملکرد کسب و کار تان در نظر دارید از دستیارصوتی استفاده کنید ، درنگ نکنید.

آینده دستیار های صوتی هوشمند

آینده دستیارهای صوتی هوشمند

با  پیشرفت فناوری های مبتنی برهوش مصنوعی ، دستیارهای صوتی نیز هر روز ، به روز و پیشرفته از گذشته می شوند . البته در کشور ما هنوز استفاده از دستیارهای صوتی خیلی فراگیر نشده است. پیش بینی می شود در آینده  دستیارهای صوتی فراگیر شده پیشرفت های قابل توجهی در زمینه های مختلف خواهند داشت. درک و دریافت بهتر فرمان ها و در نتیجه پاسخ گویی بهتر و سریع تر از اهداف توسعه دهندگان است.همچنین پوشش طیف وسیع تر فعالیت ها و ارتقا توانایی از جمله پیشرفت های پیش روی دستیارهای صوتی می باشد.

وضعیت طراحی و توسعه دستیارهای صوتی هوشمند

در حال حاضر شاهد ورود کمپانی های بزرگ دیگری نظیر کمپانی سامسونگ به رقابت طراحی و توسعه دستیارهای صوتی هستیم. حضور و ورود غول های صنعت گجت های هوشمند به این بخش نشان دهنده اهمیت دستیار های صوتی می باشد. همچنین حضور این کمپانی ها نوید دهنده سرازیر شدن سرمایه های هنگفت به این بخش است. درنتیجه توسعه هرچه بیشتر ، سریعتر و فراگیر شدن آن در جوامع آینده انتظار می رود.

دستیار صوتی هوشمند و ایران

جامعه فارسی زبانان در جهان  دارای جمعیت قابل ملاحظه و پتانسیل زیادی می باشد. اما متاسفانه دستیارهای صوتی موجود از زبان فارسی پشتیبانی نمی کنند . درنتیجه دستیارهای صوتی هوشمن فعلی  کارآیی مناسب و جامعی  برای فارسی زبانان ندارند. در حال حاضر با پیشرفت های هوش مصنوعی در کشور  ظرفیت طراحی و توسعه دستیار های صوتی فراهم شده است. همچنین شرکت های دانش بنیان نیز در بخش های مختلف این عرصه ورود کرده اند. انتظار می رود  در آینده شرکت های بیشتری در این عرصه ورود کرده و شاهد پیشرفت این مبحث در ایران باشیم. اگر مایلید در مورد هوش مصنوعی و دستیارهای صوتی بیشتر اظلاعات کسب کنید بر روی لینک کلیک کنید.


همچنین بخوانید: 

آینده هوش مصنوعی؛ آیا باید از پیشرفت هوش مصنوعی بترسیم؟

حکومت هوش مصنوعی یا حکومت انسان ها؟

کاربرد هوش مصنوعی در کسب و کار های مختلف و حوزه های مختلف


اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

تخفیف ویژه برای طراحی وبسایت و سئو وبسایت