کسب و کار اینترنتی؛ بهترین راه برای کسب درآمد اینترنتی شما چیست؟
امروزه عصر، عصر تکنولوژی وسرعت است. زمانه ای که کسب و کاری میتواند حرف اول را بزند که سریعتر بتواند نیازهای مخاطب را تامین کند. پس برای رونق دادن به کسب و کارتان یا کسب درآمد بهتر و بیشتر باید در حوزه تکنولوژی هم حرفی برای گفتن داشته باشید! اینترنت بستری بوجود آورده که میتوانید کسب و کار یا مهارت خود را به افراد بیشتری نشان دهید و فرصت های شغلی بیشتر و بهتری را پیدا کنید. در ادامه میخواهیم به بررسی نحوه کار اینترنتی در برخی فضاهای مجازی (مثل لینکدین، توییتر، فیسبوک و…) بپردازیم. اگر به کسب و کار اینترنتی به عنوان دغدغه ای برای آینده تان نگاه میکنید، توصیه میکنم این مقاله را کامل مطالعه کنید.
همچنین بخوانید: کسب درآمد اینترنتی؛ ۰ تا ۱۰۰ بهترین روش ها برای کسب درآمد آنلاین
ابزارهایی برای کسب و کار اینترنتی و درآمدزایی از اینترنت
oکسب درآمد از توییتر و درآمدزایی از توییتر
توییتر هم مثل شبکه های اجتماعی دیگر، قابلیت این را دارد که در آن به کسب وکار اینترنتی و کسب درآمد، بپردازیم. هر چند کسب درآمد از توییتر از دیگر شبکه های اجتماعی سختتر است اما اصول و قاعده خود را دارد، که با رعایت آن و به کمک خلاقیت میتوانید درآمد خوبی از آن کسب کنید.
بنابراین در ابتدا باید یک کاربر حرفه ای در توییتر باشید. زیرا به طور قطع با مهارت پایین نمیتوانید در توییتر به درآمد برسید. مثلا باید بتوانید؛ مخاطبینتان را بشناسید و به سمت خود جذب کنید، توییت های جالب بنویسید و بتوانید از چند حساب کاربری استفاده کنید که این مهارت ها را میتوانید کم کم یاد بگیرید. اما در ادامه میخواهیم به توضیح روش هایی که برای کسب درآمد هست بپردازیم.
1. پول درآوردن با فروش توییت
شاید از این روش کسب درآمد تعجب کرده باشید. اما این به سئو و موتور جستجوی گوگل مربوط است. مثلا اگر پست شما در توییتر، لایک و ریتوییت زیادی بخورد، تصور گوگل این است که حتما این مطلب، مطلب باارزشی بوده و با استفاده از کلمات کلیدی انتخابی، آن مطلب را نسبت به مطالب دیگر در قسمت بالاتری نمایش میدهد.
پس خیلی از سایت ها، برای بهتر دیده شدن، به افرادی پول میدهند تا در ازای بازنشر یا لایک توییت شان به او پول بدهند. مثلا اگر در حالت معمول توییت های شما 200 لایک میخورد، شما میتوانید با بستن قرار داد با یک صاحب کسب و کار از او بخواهید در ازای هر باز نشر پست آنها که 200 لایک میخورد، در هر روز nتومان به شما بدهد.
اما روش دیگری برای افرادی که توییترشان لایکی نمیخورد هم وجود دارد، و آن این است که شما با بستن قراردادی با صاحب یک کسب و کار، برای مثال در ازای لایک کردن mپست در هر روز، nتومان دریافت میکنید. هر چند با اینکار پول زیادی به دست نمی آورید اما شما میتوانید بدون هیچ چیز و هیچ ریسکی درآمد نسبتا خوبی به دست آورید.
2. اسپانسر مالی پیدا کنید.
شرکت های زیادی به دنبال پیدا کردن اکانت های پربازدید توییتر هستند. بنابراین اگر روی اکانت خود کار کرده اید و مخاطبینتان زیاد است، میتوانید در گوگل به دنبال شرکت هایی بگردید که میتوانند اسپانسر شما شوند. به این معنا که شما در بازه ی زمانی خاصی توییت هایی بزنید که در آنها آن شرکت را تبلیغ کنید.
نکات مهم؛
o حتما قراردادی کتبی با شرکت مورد نظر ببندید تا هزینه دریافتی، زمان فعالیت و تعداد توییت ها واضح باشد
o زمانی را برای توییت زدن انتخاب کنید که مخاطبینتان اذیت نشوند. زیرا در این صورت امکان کاهش مخاطبان و از دست رفتن موقعیت خوب صفحه تان هست.
o ابزارهایی مثل؛ Ad.ly ، Magpie ، TwitPub یا Twittad میتوانید به شرکت هایی که برای اسپانیرینگ اعلام آمادگی کردند دسترسی داشته باشید.
3. با اینفلوئنسر مارکتینگ کسب درآمد داشته باشید!
این روش کمی تخصی تر است و باید برای استفاده از آن مهارتی داشته باشید. مثلا فکر کنید شما برنامه نویس هستید. بنابراین شروع به توییت زدن با همین مضمون میکنید و با استفاده از هشتگ ها (#) آن را در معرض دید افراد قرار میدهید. اینگونه بعضا پیش می آید که مشتری هایی از این طریق به دست آورید. درنتیجه متناسب با کیفیت کار شما و نوع برخوردتان، همکاری شما میتواند ادامه دار باشد یا در همان پروژه تمام شود!
توانایی شما میتواند در حوزه گرافیک، کدنویسی، مشاوره، تولیدمحتوا، گویندگی و… باشد. به هر حال راجع به هر مهارتی که دارید، هر روز با افراد حرف بزنید! (هشتگ گذاری مناسب فراموش نشود!)
4. از هدر پروفایل خود پول در بیاورید!
اگر شخصی محبوب در توییتر هستید و مخاطبان زیادی شما را دنبال میکنند، شما میتوانید صرفا از سربرگ پروفایلتان پول دربیاورید! این روش برای شرکت ها بسیار جالب است. زیرا ممکن است توییت به صورت تصادفی حذف شود اما این نوع تبلیغ همیشگی و پیش چشم دنبال کنندگان است. بعلاوه اینکه کسب درآمد از این راه بسیار بیشتر از تبلیغ در توییت میباشد.
5. فروش
قسمت فروش دارای چندین بخش است که متناسب با شرایطتان هر کدام را میتوانید انتخاب کنید.
o محصولات یا خدمات خودتان را بفروشید
داشتن مخاطبین زیاد و یک دست در این نوع کسب و کار اینترنتی بسیار کمک کننده است. منظور از مخاطبین یک دست، جامعه ایست که هدف یکسانی برای دنبال کردن شما دارند. مثلا تصور کنید شما اکانتی دارید که در آن تابلوهای نقاشی تان را قرار میدهید، و در این حالت هر پستتان حدود 1000 لایک میخورد. پس اگر دوره آموزش نقاشی در قالب فایل تولید کنید، که هزینه اش حداقل20هزار تومن باشد شما میتوانید حداکثر 20 ملیون به دست آورید!
توجه داشته باشید هر چند کسب درآمد در توییتر سخت است اما علاقمندی و خلاقیت شما در کنار تلاش و وقتی که برای ارتقای وضعیت صفحه تان میگذارید، در درآمدزایی از این شبکه اجتماعی بسیار کمک میکند.
o در فروش شرکت ها همکاری کنید.
این نوع فروش ساده ترین نوع کسب و کار اینترنتی از توییتر است. سایت های فروش بزرگی همچون دیجیکالا، قسمتی به نام “همکاری در فروش” دارند. شما میتوانید با ثبت نام در این قسمت و انتخاب یک کالای پرطرفدار، لینک شخصی خود را دریافت کنید و در اکانت توییترتان به اشتراک بگذارید. اینگونه دیجی کالا در ازای هر خریدی که توسط لینک شما صورت میگیرد، میزان پولی را به شما میدهد.
o کسب درآمد از فیسبوک و درآمدزایی از فیس بوک
امروزه فیسبوک بیش از 1میلیار کاربر دارد و همین موضوع افراد زیادی را به سمت استفاده از این شبکه اجتماعی، برای کسب و کار اینترنتی و کسب درآمد، میکشاند. در ابتدا مواردی را بیان میکنیم که میتواند کمک بسیاری در رسیدن شما به هدفتان بکند.
نکات مهم؛
o با خلاقیت و مهارتتان فالوور زیاد جذب کنید. زیرا آنچه در هر شبکه اجتماعی مهم است و حساب کاربری را باارزش میکند، داشتن فالوورهای زیاد است.
o ساخت گروه های مرتبط با حوزه ی فعالیت شما در فیسبوک میتواند به موفقیت بیشتر شما در این شبکه بسیار کمک کند. و شما زودتر و راحتتر به اهدافتان برسید.
o در انتخاب پروفایلتان دقت کنید زیرا تاپیر زیادی در جذب مخاطبین دارد. و افراد وقت خود را برای صفحه ای که جذابیت بصری ندارد صرف نمیکنند.
o به اندازه کافی در فیسبوک وقت بگذرانید و پست بگذارید. همچنین بهتر است محتوای ارسالی تان ویدئو باشد. زیرا مخاطبین اینگونه توجه بیشتری به صفحه شما میکنند.
o دوستانی و هم عقیده هایی در فیسبوک برای خود پیدا کنید و همواره با آنها در تماس باشید. زیرا با شبکه سازی و ارتباطات میتوانید مخاطبان بیشتری جذب کنید.
هدف افراد برای حضور در شبکه های اجتماعی، سرگرمی و برقراری ارتباط است. بنابراین نمیتوان به شکل جدی به عنوان کسب و کار به آن نگاه کرد. و اگر میخواهید از این فضا کسب درآمد داشته باشید، باید بصورت هوشمندانه ای بین کسب درآمدتان و ارتباطات اجتماعی افراد، تعادل ایجاد کنید.
کسب و کار های فیسبوکی!
1. برای پول در آوردن، باگ فیسبوک را پیدا کنید!
بسیاری از افراد سودجو و هکرها بوسیله باگ هر برنامه، از کاربران آن شبکه سواستفاده میکنند. بنابراین فیسبوک این فرصت را داده تا با پیدا کردن باگ ها و ارتقای وضعیت این برنامه، کسب درآمد کنید.
2. با کمک فروشگاه فیسبوک، محصولتان را بفروشید!
فروشگاه فیسبوک فرصت بسیار خوبیست تا کسب و کار اینترنتی خود را ارتقا دهید. این فروشگاه تجارت الکترونیک، این امکان را بوجود آورده که اگر شما در حال فروش محصولی هستید یا یک وبسایت دارید، بتوانید آن را به فروشگاه بزرگ فیسبوک متصل کنید. و افراد بیشتری از محصول شما مطلع شوند و احتمالا فروش شما بالا رود.
3. فروش واسطه ای را امتحان کنید.
این به این معناست که شما به عنوان بخشی از تبلیغات و بازاریابی در فروش یک محصول دخالت میکنید. و در عوض بخشی از مقدار درآمد فروش را برای خود بر میدارید. درست شبیه کاری که دیجیکالا در ایران و آمازون در جهان انجام میدهد.
4. تبلیغ محصولات مختلف را بپذیرید.
قابلیت Facebook Ads فیسبوک این امکان را به وجود می آورد که کاربران بتوانند تبلیغات خود را در آنجا درج کنند. پس اگر کالایی را میفروشید (چه کالای خود یا چه فروش کالا بصورت واسطه) میتوانید، محصول را با افراد زیادی به اشتراک بگذارید.و آنها را ترغیب به خرید این محصول کنید. همچنین اگر شرکت ها، بخاطر فالوور بالایتان، برای تبلیغ محصولشان به شما مراجعه میکنند، میتوانید از این قابلیت فیسبوک کمک بگیرید.
همچنین Facebook Marketplace نیز یک پلتفرم رایگان است، که فیسبوک برای فروشندگان محصولات خاص ترتیب دیده. با کمک این پلتفرم، محصول شما برای کاربران نمایش داده میشود و میتوانید به کمک آن با بقیه افراد در ارتباط باشید.
5. اکانت فیسبوک شرکت های مختلف را مدیریت کنید.
برخی شرکت ها به دنبال فردی توانمند و خلاق هستند تا بتواند صفحه اجتماعی شرکتشان را مدیریت کند. شما هم با پیدا کردن یکی از این کشورها و توافق بر سر وظایف و هزینه دریافتی کارتان را شروع میکنید. معمولا اصلی ترین کار این لفراد تولیدحتوا برای پیج است. اما ممکن است کارهای مدیریتی دیگر نیز بر عهده شما باشد که طبق قراردادتان با شرکت مشخص میشود. به هر حال یادتان باشد جذب فالوور در این نوع کیب درآمد بسیار مهم است.
6. با فروش لایک و بازدیدتان، به کسب درآمد بپردازید!
مثل قسمت قبل که در مورد این نوع کسب و کار اینترنتی از توییتر پرداختیم، در اینجا هم همینطور است.شرکت ها همواره به دنبال اکانت های باارزش با فالوور بالا هستند. پس اگر شما این شرایط را دارید میتوانید با بستن قرار داد با یکی از این شرکت ها، محدوده فعالیت شما مشخص شود. و معلوم شود در ازای هر تعداد لایک یا بازدید چقدر پول به شما تعلق میگیرد.
o کسب درآمد از لینکدین و درآمدزایی از لینکدین
فضای کسب و کار لینکدین کاملا متفاوت از بقیه فضاهای اجتماعیست. به عبارت دیگر، لینکدین برخلاف دیگر شبکه های اجتماعی، کاملا مهارت محور است.و اگر توانایی و ماهرت خاصی (مثل برنامه نویسی، دیزاین رابط کاربری و…) دارید.، میتواند گزینه ی خوبی برای کسب درآمدتان باشد. بنابراین در ابتدا باید بدانیم، که آیا اصلا استفاده از این شبکه اجتماعی انتخاب خوبی برای کسب و کار ماست یا نه…
آیا لینکدین مناسب کسب و کار اینترنتی شماست؟
لینکدین فضایی نیست که در آن تولیدکننده و مصرف کننده صرف، وجود داشته باشند. بلکه فضای لینکدین فرصت مناسبی را برای 2 گروه ایجاد کرده:
1. کسبوکارهای B2C ( کسب و کارهای اینترنتی که مشتریشان افراد هستند)؛ اینگونه کسب و کارها زمانی میتوانند در لینکدین فعالیت مناسبی داشته باشند که به تولید محتوا برای افرادی که قصد یادگیری مهارتی را دارند، بپردازند.
2. کسب و کارهای B2B ( کسب و کارهای اینترنتی که مشتریشان کسب و کارهای دیگر میباشند.)؛ زیرا این شبکه اجتماعی یک فضای تخصصی را ایجاد کرده که میتوانید حتی با رقبای خود نیز ارتباط داشته باشید. و مسلما افزایش ارتباطات شما، فعالیت تجاری شما را رونق خواهد داد.
بنابراین خیلی واضح است که کاربران این شبکه اجتماعی بسیار سخت گیرتر از کاربران شبکه های اجتماعی دیگر باشند. بنابراین با روش های کسب درآمدی دیگر شبکه های اجتماعی نمیتوانید عملکرد مناسبی در لینکدین داشته باشید. اما به هر حال فعالیت در لینکدین اهمیت زیادی دارد. زیرا هم با همکاران خبره خود آشنا میشوید و هم فرصت های شغلی خوبی به دست می آورید.
لینکدین چه قسمت هایی دارد؟
از آنجایی که لینکدین کاملا با بقیه شبکه های اجتماعی متفاوت است بد نیست کمی به بررسی قسمت های مختلف این شبکه اجتماعی بپردازیم.
Home: در این قسمت، مواردی که فالووینگ های شما در آن موثر بوده اند نشان داده میشود. به این معنا که این افراد یا خودشان پستی منتشر کرده اند یا در آن دخیل بودند. (مثلا آن را لایک کردند یا برایش کامنت گذاشتند.)
My network: در این قسمت میتوانید فالووینگ هایتان، متخصصان هر حوزه و درخواست های دیگران برای شما را مشاهده کنید.
Jobs: در این قسمت میتوانید موقعیت های مناسب شغلی خود را، که متناسب با مهارت و تجاربی است که در پروفایلتان نوشتید، را ببینید.
Messaging: در این قسمت پیام افراد دیگر را میتوانید ببینید.( تقریبا مشابه دایرکت اینستاگرام است.)
search: در نوار سمت چپ میتوانید به دنبال فرد یا شرکت خاصی بگردید.
نکات مهم برای فعالیت در لینکدین؛
همانطور که گفته شد، فضای لینکدین با بقیه شبکه های اجتماعی متفاوت است. و اصول خود را دارد. در مورد کسب درآمد در این شبکه، باید گفت، شما با انجام کارهای مختلف رزومه خود را قوی میکنید. و سپس با توجه به فرصت های شغلی که شرکت ها بیان میکنند ( در قسمت Jobs میتوانید آنها را پیدا کنید.)، رزومه و توضیحاتتان را برایشان میفرستید. آن شرکت با بررسی رزومه تصمیم میگیرد پروژه ره به شما بدهد یا خیر…
در ادامه قصد داریم به توضیح مواردی بپردازیم که شانس شما را برای گرفتن پروژه افزایش میدهد؛
o پروفایل جذابی برای خود بسازید.
لینکدین فضایی برای عرض اندام و خودستایی شما بوجود آورده. اما این نکته را بخاطر داشته باشید که، به جای تهیه لیستی از تجربیات گذشته تان و نوشتن رزومه، بهتر است، پروفایل مفید و کاملی درست کنید. مخصوصا در قسمت summary، در مورد راه و روش تشکیل شغل خانگی خودتان توضیح دهید. به عبارتی مخاطب باید با مطالعه پروفایل شما کلیت میزان مهارت و کارایی شما را بفهمد. مثلا بیان لیست جوایز و کتاب هایی که نوشتید از ویژگی های مثبت شما خواهد بود.
o با انتخاب کلمات کلیدی مناسب، دیده شوید!
کلمات کلیدی نقش مهمی در دیده شدن شما و مهارتتان دارند. زیرا این کلمات به افراد کمک میکند شما را با توجه به محصول یا خدمتی که میخواهند، پیدا کنند.
موتورهای جستجو تنها مکانی نیستند که کلمات کلیدی نقش مهمی در نتایج آنها دارند. کلمات کلیدی در لینکدین به افراد کمک می کنند تا در صورت نیاز به محصول یا خدمتی که ارائه می دهید شما را پیدا کنند. توصیه میشود در عنوان ها و متن خود، از کلمات کلیدی استفاده کنید که با شغلتان در ارتباط است.
o ارتباطاتی هدفمند ایجاد کنید.
آنچه در لینکدین مهم است، کیفیت ارتباطاتیست که برقرار میکنید نه کمیت آنها. به طوریکه وقتی تعداد ارتباطاتتان به بالای 500 رسید، لینکدین دیگر آن را نشان نمیدهد! (زیرا در لینکدین کمیت ارتباطات اهمیتی ندارد.) بعلاوه کاربران لینکدین برای برقراری با دیگر افراد بسیار محتاط و مراقب هستند. این یعنی شما نمیتوانید بدون هیچ حساب و کتابی درخواست برقراری ارتباط با هر کسی را بدهید. زیرا در این صورت ممکن است آن شرکت درخواست شما را قبول نکند و لینکدین شما را به عنوان اسپم تشخیص دهد.
بنابراین ما باید از طریق افرادی که میشناسید، استارت کارتان را بزنید و سپس با افراد بیشتری آشنا شوید. مورد دیگری که برای برقراری ارتباط شما مید خواهد بود، این است که بجای اینکه فکر کنید: دیگران چگونه قرار است به شما کمک کنن، به این فکر کنید که: شما چگونه میتوانید به آنها کمک کنید.
o در گروه ها، شرکت سازنده داشته باشد.
شما برای گسترش کسب و کار اینترنتی تان، نیازمند آشنایی با افراد مختلف هستید. بنابراین یکی از گزینه ها برای اینکار،شرکت در گروه های مختلف و مرتبط با کسب و کارتان است. که میتوانید با جستجوی گروه هایی مرتبط با مهارتتان، در آنها عضو شوید.
وقتی عضو این گروه ها شدید، در بحث ها، حضور فعال و سازنده داشته باشید. زیرا این گروه ها شامل افرادی در زمینه های مختلف و در سرتاسر جهانند و با اینکار میتوانید مهارت خودتان را بهتر نشان داده و روند اعتماد سازی و ارتباط بهتر طی شود.
o سخاوتمندانه رفتار کنید!
لینکدین یک خیابان دو طرفه است. اگر انتظار دارید کسی شما را به افراد دیگر معرفی کند، شما هم باید درمورد دیگران سخاوتمند باشید. نباید منتظر کمک بقیه باشی، شما پیش قدم این لطف باشید و بدانید لطفتان بدون جواب نمی ماند.
لینکدین قدرت بسیار زیادی برای پیشرفت کسب و کارتان دارد که ار به درستی از آن استفاده کنید، میتوانید تریبونی در حد جهان را به دست آورید و مهارت خود را به همه نشان دهید و مشتری به دست آورید.
تمام سعی ما بر این بود که انواع مختلف کسب درآمد، در هر شبکه اجتماعی، را به شما آموزش دهیم. و امیدواریم بعد از خواندن این مقاله تصمیم به کسب درآمد از یکی از روش های بالا را گرفته باشید.
اگر سوالی در رابطه با هر بخش از مقاله داشتید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا به آن پاسخ دهیم.
منابع: مدیرهاب | بازده | لاین استور
دیدگاهتان را بنویسید