فریلنسرینگ؛ نکاتی ضروری که در مسیر فریلنسری باید بدانیم.

نکات مهم در فریلنسینگ - فریلنسر برتر شدن در ایران و جهان

فریلنسری، جزو شغل هایی هست که سن زیادی نسبت به مشاغل دیگه ندارد. اما با این حال، توجه زیادی را به خودش جلب کرده و در حال حاضر افراد زیادی یا به این شغل مشغولند یا تصمیم دارند در آینده یک فریلنسر باشند. میتوانیم به صورت اجمالی بگوییم: فریلنسر کسی است که بدون اینکه به شرکت یا سازمانی متعهد باشد، با کمک تخصص خود، برای مجموعه های مختلف کار انجام میدهد. در ادامه قصد داریم بگوییم، فریلنسر کیست و مهمترین نکات برای کسب درآمد در مسیر فریلنسری چیست. در انتها هم به معرفی برترین سایت ها برای کار فریلنسری میپردازیم. پس اگر قصد دارید فریلنسر موفقی باشید، توصیه میکنیم این مقاله را تا انتها بخوانید.

فریلنسر شدن - مسیر فریلنسرینگ - توضیح درباره اینکه فریلنسر کیست؟ و فریلنسرینگ چیست؟

فریلنسر کیست؟

فریلنسر به کسی گفته میشود که بدون اینکه به یک شرکت یا سازمان متعهد شود، با کمک مهارت و تخصص خود، فعالیت مورد نیاز یک مجموعه را انجام میدهد. با گسترش شبکه های اینترنتی، فعالیت فریلنسرها بگونه ای رشد کرد که اصطلاح “اقتصاد فریلنسرها” ایجاد شد! و امروزه افراد زیادی به شغل فریلنسری روی آوردند و به صورت تمام وقت یا نیمه وقت به آن میپردازند. فریلنسرها متناسب با اینکه چه تخصصی دارند و چقدر در کارشان ماهرند، میتوانند درآمد متفاوتی داشته باشند. بخاطر همین در ادامه نکاتی در مورد فریلنسری خواهیم گفت که در انتخاب این شغل و موفق شدن در آن، برای شما بسیار کمک کننده خواهد بود.

چرا افراد میخواهند فریلنسر شوند؟

در فریلنسرینگ امنیت و تداوم شغل معنا ندارد. ولی با این حال افراد زیادی این کار را برای خود انتخاب کردند و درآمد خوبی هم از آن به دست می آورند. پس اگر قصد دارید این شغل را برای خود انتخاب کنید، باید مزایا و معایب آن را بدانید تا بتوانید انتخاب دقیقتر و بهتری داشته باشید.

مزایای فریلنسرینگ

فریلنسری مزایای زیادی دارد، طوری که افراد زیادی میخواهند به عنوان یک فریلنسر شروع به کار کنند. تعدادی از مزیت های فریلنسری عبارتند از؛
o رئیس خود هستید: نوع کار، زمان و تعداد کارهایتان در دست خودتان است و بر اساس میل و خواسته شما تغییر میکند و از دستور دیگران تبعیت نمیکنید.
o وقت آزادتان بیشتر است: شما به جای اینکه ساعت ها در ترافیک معطل شوید تا به محل کارتان برسید با نشستن در منزل میتوانید به کارتان بپردازید و وقت تلف شده کمتری داشته باشید.
o بر اساس موفقیت پروژه درآمد کسب میکنید: بنابراین با افزایش گذر زمان و افزایش تجربه تان، میتوانید درآمدتان را افزایش دهید.
o وجود سایت های زیاد فریلنسرینگ: امروزه سایت های زیادی وجود دارند که انجام پروژه ها را قبول میکنند و افرادی را برای تکمیل پروژه ها استخدام میکنند.
o انعطاف پذیری این شغل: آزادی در کار و رئیس خود بودن باعث شده این شغل انعطاف پذیری زیادی داشته باشد. مثلا افرادی که بخاطر شرایطشان نمیتوانند شغل تمام وقت داشته باشند، این کار برایشان مناسب است.
o برای افراد، شغل دوم مناسبی است: همانطور که گفته شد فریلنسری یک شغل آزاد است و همه چیز آن بر عهده خودتان است. بنابراین میتوانید برای درآمد بیشتر روی آن حساب کنید.

معایب فریلنسرینگ:

o تمام مسئولیت ها با خودتان است: همانطور که گفته شد شما رئیس خود هستید. بنابراین حسابدار، کارمند، بازاریاب و فروشنده خود هستید که سختی های خودش را دارد.
o ممکن است اختلالاتی با کارهای روزمره تان ایجاد شود: فریلنسرینگ کاری است که در داخل خانه انجام میشود و بخاطر همین ممکن است اختلالاتی در خواب، استراحت و … ایجاد شود. البته شما می توانید با یک مدیریت درست به همه کارهای خود برسید.
o فریلنسری مناسب افراد پرحرف و اجتماعی نیست: فریلنسرها عمدتا تنها کار میکنند و برای این کارشان دلایل زیادی دارند. بخاطر همین این شغل مناسب افرادی که پرحرف هستند و حضور در اجتماع را دوست دارند مناسب نیست.
o نبود امنیت شغلی: فریلنسری از جمله مشاغلی است که نمیتوان به امنیت و آینده آن اطمینان داشت. و ممکن است در بازه ای از زمان هیچ کاری نداشته باشید.
o نداشتن بیمه: این شغل بازنشتگی و بیمه ندارد بنابراین تا زمانی درآمد دارید که بتوانید کار کنید. پس قبل از ورود به این شغل باید کمی آینده نگر باشید.

ویژگی های یک فریلنسر

یک فریلنسر باید چه ویژگی داشته باشد؟

برای اینکه بتوانید فریلنسر موفقی باشید لازم است یک سری ویزگی ها در خود ایجاد کنید یا آن را پرورش دهید. بنابراین توصیه میکنیم اگر در آینده قصد فریلنسری دارید یا در اینکار تازه وارد هستید روی ایجاد و پرورش این ویژگی ها کار کنید.

متمرکز باشید:

سعی کنید علاقه و تخصص خود را شناسایی و فقط روی یک حوزه تمرکز کنید. منظور ما این است که تمرکز خود را بین 2شغل که هیچ ارتباطی با هم ندارند پخش نکنید .و سعی کنید در تخصص خود بهترین باشید. البته توجه داشته باشید که اگر حوزه ای با حوزه فعالیت شما بود نباید از آن غافل شوید! زیرا کارفرما، فریلنسری را انتخاب میکند که توانایی بیشتری داشته باشد. پس با دید یک کارفرما به توانایی خودتان نگاه کنید و در حوزه های مرتبط هم توانایی کافی را داشته باشید.

برنامه ریز باشید:

همانطور که گفته شد مسئولیت 0 تا 100 یک پروژه بر عهده خود شخص است. و برای اینکه به همه کارهایتان برسید و اختلالی بین کار و زندگی تان ایجاد نشود باید بلد باشید چگونه کارها را مدیریت و برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی مخصوصا زمانی برایتان ضروری است که باید چند پروژه را با هم تکمیل و ارائه دهید.

خوش قول باشید:

خوش قولی جزو ارکان اصلی تمام کسب و کارهاست . که هم کارفرما و هم مشتری باید آن را رعایت کنند. اما در فریلنسرینگ این موضوع اهمیت ویژه ای پیدا می کند. به گونه ای که اگر برای انجام پروژه ای به 10روز نیاز دارید، از کارفرما 15روز زمان بخواهید ولی در طی همان 10 روز کارتان را تکمیل و ارائه دهید. در حالت کلی قبل از قبول یک پروژه، برنامه ریزی کنید و بررسی کنید در زمان مقرر میتوانید پروژه را تکمیل و ارائه دهید یا خیر. و اگر این توانایی را نداشتید نباید آن را قبول کنید. زیرا در صورت تکمیل نکردن پروژه، به اعتبارتان ضربه بزرگی خواهد زد. به عبارت دیگر شما باید خوش قولی را در اینکار حد اعلایی رعایت کنید.

مذاکره کردن را بلد باشید:

در فضای رقابتی جهان امروز، بدون یادگیری و پرورش مهارت مذاکره نمیتوانید کاری را به دست آورید! مذاکره صرفا محدود به زمان بستن قرارداد نیست. بلکه بر سر جزئیات روند پیشبرد پروژه تا گرفتن پول باید بتوانید گلیم خود را از آب بیرون بکشید. پس با قاطعیت تمام میشود گفت که یک فریلنسر همواره در حال متقاعدسازی دیگران هست و باید مهارت مذاکره را یاد بگیرد.

در گزارش نویسی مهارت داشته باشید:

از زمان شروع پروژه تا پایان آن شما باید گزارش کار خود را برای کارفرما آماده و به او ارائه دهید. بنابراین لازم است بدانید گزارش را چگونه تنظیم کنید تا برای کارفرماتان ارسال کنید. خوب یا بد بسیاری از کارفرماها بجای یدن خروجی کار با دیدن نگارش گزارش کارتان به شما پول میدهند. و اگر گزارش خوبی تنظیم کنید واحد مالی بهتر متقاعد میشود تا پول شما را پرداخت کند. بنابراین پیشنهاد میشود روی چگونگی تهیه و تنظیم گزارشتان خوب کار کنید.

نکات مهم در فریلنسینگ و فریلنسرشدن

نکاتی مهم برای رسیدن به موفقیت در فریلنسرینگ

برای اینکه در هر کاری موفق باشید باید یک سری اصول را رعایت کنید. در ادامه به بیان مهمترین اصولی که در مسیر موفقیت در فریلنسری باید رعایت شود، میپردازیم:

برند شخصی خودتان را بسازید:

همانطور که گفته شد، در این شغل تا زمانی که بتوانید کار کنید درآمد خواهید داشت. پس باید آینده نگر باشید و برای ساخت برند خود برنامه داشته باشید. برای ساخت برند باید به این موارد دقت داشته باشید:
o کیفیت کارتان را بسیار بلا ببرید.
o بسیار خوش قول باشید.
o اسمتان را با یک تخصص گره بزنید. به گونه ای که با آمدن نام شما، مخاطب به یاد تخصص شما بیفتد.
o حتما برای کارتان یک سایت داشته باشید. در درجه اول میتوانید یک سایت ساده با ورد پرس بالا بیاورید . سپس با سئو آن را بهبود ببخشید و روی طراحی رابط کاربریش هم کار کنید. سایت عامل اصلی در کارتان و باعث شناخته شدنتان به کارفرما و… میشود.
o حضور فعالی در شبکه های اجتماعی ( مثل اینستاگرام ، لینکدین ، توییتر و فیسبوک، بی هنس، دریبل) داشته باشید. زیرا:

 حضور فریلنسر در لینکدین جزو واجبات است پس در آن فعالیت مستمر داشته باشید. لینکدین میتواند یک منبع درآمد فوق العاده برای شما باشد.
 فعالیت در اینستاگرام با توجه به فضای باز و در ارتباط بودن با مخاطبین زیاد، اهمیت زیادی دارد.
 توییتر و فیسبوک با اینکه مدت زیادی را در فیلترینگ میگذرانند اما همچنان مخاطبین خود را حفظ کردند. پس نباید از آنها غافل شوید.
توجه داشته باشید این حضور در فضای مجازی باعث از دست رفتن زمانتان نشود. بلکه با برنامه ریزی و هدفمند وارد این فضا شوید.

همچنین بخوانید: کسب و کار اینترنتی؛ بهترین راه برای کسب درآمد اینترنتی شما چیست؟

در فریلنسرینگ بروز باشید.

نکته بسیار مهمی که در فریلنسرینگ وجود دارد، بروز بودن فریلنسر است. زیرا شما هیچ وقت نمیتوانید ادعا کنید که همه چیز را بلدید و باید هر از چندگاهی اطلاعاتتان را بروز کنید. زیرا اینکار در درآمدزایی شما تاثیر زیادی دارد. قبلا به این موضوع اشاره شد که باید برای کارهایتان برنامه داشته باشید. پس حتما زمانی را برای بروز نگه داشتن اطلاعات حوزه تخصصتان بگذارید.

برای خود رزومه قوی بسازید.

داشتن رزومه ای که در آن میزان توانایی و سابقه فعالیت تان درج شده باشد اهمیت زیادی در آینده کاریتان دارد. در ابتدا میتوانید رزومه های آنلاین را ببینید و از آنها ایده بگیرید. مثلا در رزومه خود از زبان های مختلفی که بلدید استفاده کنید یا لوگو نرم افزارهایی که توانایی استفاده از آن را دارید، بگذارید و… البته شاید در ابتدا رزومه و نموکاری نداشته باشید. در این حالت بهتر است برای خودتان نمونه کار بسازید. و نکته آخر؛ بیکار نشنیدید تا کارفرما به سمت شما بیاید. بلکه شما باید همیشه درحال یادکیری و افزایش تجربه و مهارتتان باشید.

لیست قیمت خدمات خود را مشخص کنید.

برای خدماتی که به بقیه ارائه میدهید، قیمتتان را تعیین کنید و آن را در اختیار مشتری قرار دهید. در ابتدای فعالیتتان سعی کنید با قیمت پایین توجه افراد را جذب کنید. و بعد از کسب تجربه کاری و داشتن رزومه قوی میتوانید روی محصولاتتان قیمت گذاری واقعی داشته باشید. همچنین در ابتدای کارتان انتظار پروژه های سنگین و درآمد بالا را نداشته باشید. زیرا کارفرما ترجیح میدهد پروژه های سنگین را به افراد با تجربه بدهد. پس اول سعی کنید رزومه خود را قوی تر کنید.

به فرصت های کوچک “نه” نگویید!

فریلنسرهای قدیمی، بواسطه تجربه و رزومه قوی از کنار فرصت های کوچک میگذرند. اما برای تازه واردها این پروژه های کوچک، فرصت طلایی هستند. زیرا با کمک آنها میتوانند خود را به بقیه بشناسانند و رزومه بهتری برای خود شکل دهند. نه نگفتن به کارهای کوچک در ابتدای کار، باعث میشود افراد بیشتری با شما آشنا شوند .و روحیه حرفه ای و خلاق شما را بشناسند.و اینگونه راهی برای پیشرفت خود ایجاد کنید.

با افراد برخوردی حرفه ای داشته باشید.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید داشتن برخورد حرفه ای و مناسب با مشتری است. در هر پروژه ای که قبول میکنید باید به گونه ای رفتار کنید که انگار همین یک مشتری را دارید! در امتداد همکاری یک کارفرما با شما برخورد مناسب، کیفیت ارائه خدماتتان و خوش قولی در تکمیل پروژه اهمیت بسیار زیادی دارد.
اگر مشتری انتقادی از کار شما داشت 2حالت دارد. یا واقعا این انتقاد وارد است و با پذیرفتن و اعمال آن کیفیت کار خود را بالا ببرید. یا اشتباه میکند که باید با خوش برخوردی مسئله را برایش توضیح دهید.

پولتان را مدیریت کنید.

برای موفقیت در هرکاری داشتن انضباط مالی، اهمیت زیادی دارد. این موضوع در فریلنسری اهمیت بیشتری پیدا میکند. زیرا فریلنسری یعنسی نداشتن حقوق ثابت! پس برای اینکه بتوانید تا زمان روی روال افتادن و دریافت پروژه های متعدد، دوام بیاورید باید با دوراندیشی پول خود را خرج کنید! باید حساب دخل و خرج خود را داشته باشید تا پولی برای مواقع بحرانی تان داشته باشید.

برترین مشاغل فریلنسری در جهان امروز

همانطور که گفته شد با گسترش شبکه های اینترنتی، شغل فریلنسرینگ هم بسیار گسترده شده است .و از کارها و تخصص های زیادی در قالب فریلنسری میتوان کسب درآمد کرد. بخاطر همین در ادامه برترین و پر درآمدترین شغل های فریلنسری را معرفی میکنیم:

1. طراح UX یا طراح تجربه کاربری
2. طراح UI یا دیزاین رابط کاربری
3. توسعه دهنده وب و نرم افزار
4. توسعه دهندگان ASP
5. تولید محتوا و کارشناس سئو
6. انیمیشن سازی
7. ویرایشگر ویدئو
8. دستیار مجازی
9. تحلیلگر فروش
10. تحلیلگر داده
11. بازاریابی شبکه های اجتماعی
12. مشاور کسب و کار
13. ویراستار
14. عکاسی
15. مترجمی

سایت های برتر ایرانی برای فریلنسری

اگر با وجود خواندن تمام توضیحات بالا تصمیم به شروع کار فریلنسری را دارید، برای شروع فقط یک کار را باید انجام دهید. سراغ سایت های فریلنسری بروید… امروزه سایت های متعددی وجود دارند که زمینه انجام شغل های فریلنسری را ایجاد کردند. در ادامه برترین سایت هایی که این زمینه را برای شروع کار فریلنسری مهیا کردند، معرفی خواهیم کرد که برای شروع کارتان کافیست سری به این سایت ها بزنید.

1. سایت کارلنسر
2. سایت پونیشا
3. سایت انجام میدم
4. سایت دور کار
5. سایت تایپ ایران
6. سایت پارسکدرز
7. سایت ای استخدام
8. سایت ورکفا
9. سایت گودکو
10. سایت کاریشه
11. سایت پارس فریلنسر
12. سایت سان تایپ

مهمترین و سخت ترین قسمت ماجرا، شناخته شدن و معرفی خودتان است. بگونه ای که بتوانند به شما اعتماد کنند و انجام پروژه شان را به شما بسپارند. پس سعی کنید علاوه بر رعایت تمامی نکاتی که در بالا به آن اشاره شد به یاد داشته باشید: در ابتدای صحبتتان محکم، قدرتمند و با اعتماد به نفس شروع کنید. به حرف ها و سوالات کارفرما دقت کنید و جواب مناسبی به او بدهید. و در آخر در مورد تجربیات و پروژه های قبلی تان صحبت کنید.

مطالب این مقاله یک دید کلی در مورد موفقیت در شغل فریلنسرینگ بود. اما برای موفقیتتان در این حوزه باید بیشتر و بیشتر یاد ببگیرید و تحقیق کنید. و حواستان باشد با هیجان زدگی این شغل را انتخاب نکنید و حداقل مدتی آن را به عنوان شغل دومتان انتخاب کنید و بعد از اطمینان از اینکه برای این شغل مناسب هستید روی آن سرمایه گذاری کنید.

به نظرتان چه موارد دیگری در موفقیت فریلنسرها موثر است؟ باعث خوشحال ماست که با نظرات ازشمندتان، کمک کنید تا بیشتر و بیشتر یاد بگیریم.

 

منابع: اقتصاد برتر | متمم | سئولوشن

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

تخفیف ویژه برای طراحی وبسایت و سئو وبسایت